Händelseförloppet

*2008-01
Vi hittade tomterna på Hemnet. Åkte och klämde och kännde på alla 20 tomter flera dagar i rad för att hitta den med absolut bästa läget. Fixade även med ett nytt lånelöfte.

                                      

*2008-01
I januari släpptes tomterna. Smålandsvillan, mäklaren och banken hade gemensamt ordnat ett infomöte där folk fick reservera den tomt som man var intresserad av. Vi var först på plats och fick den tomten vi ville ha!

*2008-01-24
Skrev papprena på tomten hos mäklaren. Fick lägga en handpenning vilken Nordea lånade ut räntefritt till oss fram tills dessa att hela tomten skulle betalas (ca 3 månader senare).

*2008-01-28
Skrev på beställningen av själva huset hos Smålandsvillan. Betalade en lite handpenning på huset, även den räntefri från Nordea tills tomten betalades.

*2008-02
Letade mäklare till våran nyrenoverade, jättefina etta. Totalt fyra mäklare kom och kikade på lägenheten innan vi blev nöjda med både pris och person. Vi valde samma mäklare som förmedlade tomten till oss. Henne gillar vi skarpt, jätteduktig och trevlig tjej.

*2008-03-26
Skrev slutgiltiga beställningen på huset inkl. alla tillval, bortval, ändringar m.m. Skrev även på ett entreprenadkontrakt för grunden som kommer att utföras av Smålandsvillans egna killar.

*2008-våren
Massor av möten med banken och leverantören hit och dit, pappren som ska skrivs under och underlag för att kunna ansöka om bygglov ska fixas. Vägarna, vatten- och eldragningarna påbörjas ute vid tomten.

*2008-05-02
Efter två mycket lyckade visningar blev lägenheten såld. Mäklaren gjorde ett fantastisk bra jobb och budgivningen gick långt över förväntan :-D Och skumpa blev det dagen till ära ;-)

                                                      

*2008-08-01
Överlåtelse av lägenheten till nya ägaren. Vi flyttade hem till mina föräldrar och kommer att bo här tills vi får tillträde till huset. 

                       


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0