Bilder som lovat

Vi har fortfarande inget fungerande internet hema så jag tog datorn under armen och åkte hem till mamma och pappa. Mycket har hänt och en hel del ligger i pipeline. 

                  
Flytten gick en vecka efter slutbesiktningen eftersom vi behövde invänta leveransen av vitvarorna och lite annat. 
  
  
Vitvaruleverens! Fredde var riktigt ivrig på att få sprätta upp embalagen! Allt såg jättebra ut, komplett och inga transportskador MEN när vi väl hade installerat kylen och frysen visade det sig att kompressorn på kylen inte fungerade som den ska. Efter en sådär 10 telefonsamtal och mycket tjat lyckades Fredde få butiken att köra ut en ny kyl till oss. Electrolux/Husqvanas så kallade "servicecenter/kundtjänst" kan ju ta och slänga sig i väggen, den absolut sämsta service vi någonsin varit med om. När man köpt nya grejer kräver man väl ändå att grejerna ska vara hela från start men servicecenter tyckte att det räckte med att skicka ut en serviceteckniker, och sen har kärringe mage att fråga vart hon ska skicka fakturan!! Nej tack, en ny kyl ska vi ha och fakturan kan du riva. Efter mycket om och men tog butiken tag i saken och leverarde en ny kyl dagen därpå. Tack Elkedjan!

                             
              
                                 
Fredde fattade sticksågen och fällde in diskhon och hällen, nervöst värre men det blev kalas! Kaklet ska vi hemta idag och förhoppningsvis hinner vi få upp det nu i helgen. Vi fick förlänga gallret ovanför kylen och frysen då Bosch, orignalskåpen, är några cm högre än Huqvarnas men med lite trolleri gick det vägen.
Vi har köpt en skithäftig svart fondtapet med silver och vita rankor/blommor i som ska upp på fönsterväggen bakom matbordet, kommer kännas lite mer ombonat då tror jag. Vi kommer så småning om även att bygga till en köksö men det får bli ett framtida projekt.

             
Rörmokaren kom tillslut och installerade toaletten, duchen, tvättmaskinen och vattnet i köket så först efter att bott en dag i huset hade vi fungerade toalett och dusch :-D Duschen har måttet 80x90. Toaletten sitter på 90 cm så jag kan ju varmt rekomendera att ta en med måttet 80, det blev perfekt. Måste säga att jag gillar badrummet trots att vi inte valde att ta kakel. Jag brukar vara anti våtrumsmatta men golvmattan är riktigt snygg.
Lilla rummet får så småning om bli barnkammare men till en början får det agera gästrum.

   

                            
Master bedroom. Fyndade en lite anorlunda vas som passade riktigt bra med fondtapeten. Nästa projekt blir att hitta sängbord och mysbelysning. Kaminen i vardagsrummet måste provtryckas av sotaren innan vi kan börja elda, tyvärr är det ca 5 veckos väntetid. Den som väntar på något gott.... Kan även säga att vi har ett litet projekt på gång runt kaminen men mer säger jag inte nu, ni får se sen ;-)
   
                

Än så länge är det ganska tomt, har inte allt för mycket grejer då vi tidigare bodde i en etta. Tavlor och panellängder finns på priolistan lika så även nytt soffbord, tv-bänk och soffkuddar. Jakten pågår.

       
Fullkommligt älskar våra hallmöbler, vi kunde behålla dom vi hade köpte till lägenheten :-D
             

    

                                       
Dessa två är ytterligare en favorit jag har. Lampetter i betong inhandlade på AKEBA. I love!

Visningen vi/Smålandsvillan hade gick bra och vi hann att få ordning någorlunda iallfall. Två säljare från SMV, mäklarhuset och våran personliga bankkvinna från Nordea deltog. Det kom en hel del intressenter och nyfikna männsikor, unga som gamla. Fredde agerade säljare och stormtrivdes, han berättade ivrigt om våran resa och allt vi varit med om till folks förtjusning, så om någon från visningen skriver på med SMV borde F få provision ;-) ha ha! Vi är supernöjda med allt från säljarnas engagemang, hantverkarnas insatser till själva slutprodukten. Ett jättetack och bamsekramar från oss till alla som varit delaktiga och så vill vi tacka killarna som fixat med tomten och grunden extra mycket, villka guldkillar! Även stort tack till säljarna Björne och Martin som funnits till hands hela vägen. Det har betytt jättemycket. Tack till våran underbara kontaktperson på Nordea,  det är inte bara pga förmånerna hos Nordea som vi bytte bank till er, även du har spelat stor roll i vårat beslut.

Våran KA har fortfarande inte dykt upp eller hört av sig.. Undrar vad man ska med en KA till egentligen...


Stressigt värre....

Hej alla trogna läsare!

Ledsen att det inte händer så mycket här på bloggen men jag kan berätta att här händer det grejer. Sitter nu för tillfället på biblioteket på en låneddator.

Slutbesiktningen gick hur bra som helst, endast några enstaka nedslag som åtgärdades redan några dagar senare. I fredags kom vitvarorna vi beställt, uuunderbara! I måndags var rörmokaren ut och installerade toaletten och duschen (vi valde att införskaffa oss egna grejer) och i söndags flyttade vi in! Vi är apstressade för Smålandsvillan ska få låna vårat hus till ett par visningar för allmänheten och första visniningen är redan på söndag. Jag är nere på stan nu och letar mattor, med framgång :-D, och lite annat smått och gott, det vi hade i våran lilla söta etta passar sig inte riktigt i huset... Som tur är har jag semester nu i två veckor så jag har hunnit få undan alla flyttkartonger ochbörjar få ordning i skåpen. Vi valde ju bort SMV:s bänkskiva i köket så nu ska vi även hinna med att fälla in diskhon och hällen, få upp tavlor och hänga upp tv:n och hatthyllan med någon smart lösning eftersom det är enkelgips i väggen.

Det var en snabb uppdatering och så kan jag ju tillägga att vi trivs enormt i huset! Vi tror fortfarande att vi bara "lånat" huset av någon annan, kommer nog ta ett tag att inse att det faktiskt är vårat alldelles egan hus. Jag lägger ut bilder så snart jag kan.

Kram på er alla /Tessan

Slutbesiktning!

Nu har vi äntligen fått besked om slutbesiktning. Den är i morgon! Äntligen, äntligen äntligen! Den här dagen har vi väntat på sedan dag ett när vi köpte tomten och betällde huset. Efter många timmars önsketänkande och dagdrömmande så är vi till slut här. Imorgon får vi nyckeln i handen och vi kan börja flytta in, helt ofattbart! När vi skrev kändes det som en evighet men nu när vi väl står här känns det som att allt bara rusat förbi. Vi kommer inte kunna sova inatt, det är något som är säkert...

RSS 2.0