Bilder som lovat

Vi har fortfarande inget fungerande internet hema så jag tog datorn under armen och åkte hem till mamma och pappa. Mycket har hänt och en hel del ligger i pipeline. 

                  
Flytten gick en vecka efter slutbesiktningen eftersom vi behövde invänta leveransen av vitvarorna och lite annat. 
  
  
Vitvaruleverens! Fredde var riktigt ivrig på att få sprätta upp embalagen! Allt såg jättebra ut, komplett och inga transportskador MEN när vi väl hade installerat kylen och frysen visade det sig att kompressorn på kylen inte fungerade som den ska. Efter en sådär 10 telefonsamtal och mycket tjat lyckades Fredde få butiken att köra ut en ny kyl till oss. Electrolux/Husqvanas så kallade "servicecenter/kundtjänst" kan ju ta och slänga sig i väggen, den absolut sämsta service vi någonsin varit med om. När man köpt nya grejer kräver man väl ändå att grejerna ska vara hela från start men servicecenter tyckte att det räckte med att skicka ut en serviceteckniker, och sen har kärringe mage att fråga vart hon ska skicka fakturan!! Nej tack, en ny kyl ska vi ha och fakturan kan du riva. Efter mycket om och men tog butiken tag i saken och leverarde en ny kyl dagen därpå. Tack Elkedjan!

                             
              
                                 
Fredde fattade sticksågen och fällde in diskhon och hällen, nervöst värre men det blev kalas! Kaklet ska vi hemta idag och förhoppningsvis hinner vi få upp det nu i helgen. Vi fick förlänga gallret ovanför kylen och frysen då Bosch, orignalskåpen, är några cm högre än Huqvarnas men med lite trolleri gick det vägen.
Vi har köpt en skithäftig svart fondtapet med silver och vita rankor/blommor i som ska upp på fönsterväggen bakom matbordet, kommer kännas lite mer ombonat då tror jag. Vi kommer så småning om även att bygga till en köksö men det får bli ett framtida projekt.

             
Rörmokaren kom tillslut och installerade toaletten, duchen, tvättmaskinen och vattnet i köket så först efter att bott en dag i huset hade vi fungerade toalett och dusch :-D Duschen har måttet 80x90. Toaletten sitter på 90 cm så jag kan ju varmt rekomendera att ta en med måttet 80, det blev perfekt. Måste säga att jag gillar badrummet trots att vi inte valde att ta kakel. Jag brukar vara anti våtrumsmatta men golvmattan är riktigt snygg.
Lilla rummet får så småning om bli barnkammare men till en början får det agera gästrum.

   

                            
Master bedroom. Fyndade en lite anorlunda vas som passade riktigt bra med fondtapeten. Nästa projekt blir att hitta sängbord och mysbelysning. Kaminen i vardagsrummet måste provtryckas av sotaren innan vi kan börja elda, tyvärr är det ca 5 veckos väntetid. Den som väntar på något gott.... Kan även säga att vi har ett litet projekt på gång runt kaminen men mer säger jag inte nu, ni får se sen ;-)
   
                

Än så länge är det ganska tomt, har inte allt för mycket grejer då vi tidigare bodde i en etta. Tavlor och panellängder finns på priolistan lika så även nytt soffbord, tv-bänk och soffkuddar. Jakten pågår.

       
Fullkommligt älskar våra hallmöbler, vi kunde behålla dom vi hade köpte till lägenheten :-D
             

    

                                       
Dessa två är ytterligare en favorit jag har. Lampetter i betong inhandlade på AKEBA. I love!

Visningen vi/Smålandsvillan hade gick bra och vi hann att få ordning någorlunda iallfall. Två säljare från SMV, mäklarhuset och våran personliga bankkvinna från Nordea deltog. Det kom en hel del intressenter och nyfikna männsikor, unga som gamla. Fredde agerade säljare och stormtrivdes, han berättade ivrigt om våran resa och allt vi varit med om till folks förtjusning, så om någon från visningen skriver på med SMV borde F få provision ;-) ha ha! Vi är supernöjda med allt från säljarnas engagemang, hantverkarnas insatser till själva slutprodukten. Ett jättetack och bamsekramar från oss till alla som varit delaktiga och så vill vi tacka killarna som fixat med tomten och grunden extra mycket, villka guldkillar! Även stort tack till säljarna Björne och Martin som funnits till hands hela vägen. Det har betytt jättemycket. Tack till våran underbara kontaktperson på Nordea,  det är inte bara pga förmånerna hos Nordea som vi bytte bank till er, även du har spelat stor roll i vårat beslut.

Våran KA har fortfarande inte dykt upp eller hört av sig.. Undrar vad man ska med en KA till egentligen...


Kommentarer
Postat av: Ulrika

Hejsan!



Vad roligt att få se så många bilder av ert fina hus! Det är kul att tanka lite husinspiration när man själv är mitt i gipsträsket. Tapeten i sovrummet är kanonsnygg, vad heter den om man får fråga.Jag har varit in på Akeba i Norrtälje när vi har varit där på semester och de har mycket fint där. Ha en trevlig helg och tack för inspirationen.



Ulrika

2008-10-31 @ 15:07:15
URL: http://www.vitudden.blogspot.com/
Postat av: Tessan

Hej!



Tack :-D Tapeten i sovrumdet är från Boråstapeter och heter Etage. Akeba är toppen, har så mycket fint så att man blir sjuk, värsta är att jag har jobbat där och vet att det råkar finnas massa kataloger man kan bläddra i oxå och beställa hem grejer... Vill ju ha allt ;-) Lycka till med gipsandet och trevlig helg du med. //Tessan

2008-10-31 @ 15:34:57
URL: http://vibyggernytt.blogg.se/
Postat av: Linda

Hej!

Så fint ni fått till det. Älskar lampetterna i betong och oljeljusen var dö läckra. Blir så sugen på fondvägg i sovrummet när jag ser ert.Har likadan sängstomme som ni så jag kan föreställa mig hur snyggt det skulle bli. Vart ligger AKEBA? Bara måste besöka den affären när jag får tillfälle.

Kram // Linda

2008-11-01 @ 21:18:45
URL: http://ourdreamhouse.blogg.se/
Postat av: Maria

Vad mysigt ni fått i ert Västervik. Så himla knäppt bara att se allt spegelvänt mot vad vi har :-). Letar lite inspiration för inredning... Gillar färgskalan i ert hem!

2008-11-01 @ 23:11:15
URL: http://huset2007.blogspot.com/
Postat av: Linda

Vilket vackert hus ni har, jätte fint och stilrent. Precis i min smak. Hoppas ni kommer trivas i huset! /Linda

2008-11-05 @ 10:25:32
URL: http://www.myheartigor.blogspot.com/
Postat av: Anna H (Emils syrra)

Å så fint ni har fått det! Så jäkla fräscht =) kan tänka mig hur mysigt det måste kännas, få gå och pyssla med allt. Ni lär ju inte ha tråkigt närmsta tiden iallafall! ÅÅÅ jag vill oxå....



Kramar!

2008-11-06 @ 15:45:34
Postat av: Tessan

Hej Anna!!

Ni får ta och komma över någon kväll, fika eller äta middag. Hoppas allt är bra! Kram



Tack alla för era inlägg, vi jobbar på inredningen och det är långt ifrån klart, tar tid att hitta det man verkligen vill ha. Och ingenting är gratis...



Linda! AKEBA ligger mitt i Norrtäljes stadskärna.



Mvh Tessan

2008-11-06 @ 17:48:24
URL: http://vibyggernytt.blogg.se/
Postat av: Mia

Hej!



Tack för en supertrevlig visning förra helgen. Vi kunde efter er visning komma framåt i vår panering och allt blir så mycket lättare då man sett det i verkligheten. Tyvärr har vi inte så många bilder på vår blogg än men förhoppningsvis så kommer det. Måste bara få säga att vi fastnade helt på er underbara tapet. Kanske blir det något sånt hemma hos oss också.

Hur som helst så tack för viningen. Ni har det jättefint!



Mvh Mia & Nisse

2008-11-19 @ 22:25:45
URL: http://villaberga.wordpress.com/
Postat av: Jenny

Hej! Ser att ni inte uppdaterar bloggen längre men hoppas ni ser det här ändå. Jag har letat med ljus och lykta efter en hylla som ser ut som er (den oregelbunda) Kommer du ihåg var ni köpte den eller vilket märke det är?

2009-03-22 @ 21:57:30
URL: http://operan8.blogspot.com
Postat av: Linda

Hej! Tittar runt på olika husbloggar då vi själva är i startgropparna för ett husbygge. Vilket fint hus ni har!!! Supersnyggt! Lycka till

2009-03-29 @ 09:58:23
URL: http://Metrobloggen.se/Lillahuset
Postat av: Josefine

Hej! jag såg att ni inte skrivit på länge! bygger själv en villa västervik och gillar era fina bilder! vore kul o se lite bilder från hur ni har det nu?!!! kram

2009-03-29 @ 20:53:39
URL: http://varvilla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0