Grunden

    
    
Vi skulle från början ha en balkgrund. Men när markkillarna började gräva för grunden visade det sig att det kommer vara berg under hela huset. Balkgrunden skulle inte funka här så nu får vi en murad grund istället, vilket bara är bra.

Vi behövde inte spränga i berget utan klarade oss med att gjuta en ram som man sedan murar upp grunden på med lecasten. Stackars jävlar som fick snickra formen... Berget är så sjukt ojämt men killaran gjorde ett suveränt jobb och dom var riktigt nöjda med resultatet efter gjutningen. Man gjöt även igen fickorna i berget som kommer ligga under huset, för att förhindra att vatten ska kunna samlas där.

Det är tur att vi har ett fast pris på grunden... Vill inte ens tänka på hur mycket den här grunden skulle kosta oss annars.


Och så har vi ju våran underbart snygga LPS pump... I vårat område får alla en sådan här snygging eftersom tomterna ligger på så olika höjder. Det är en slags pump där avloppsvattnet samlas för att sedan få skjuts ut i avloppet. Våran sticker upp hur mycket som helst framför huset. Vi blev riktigt oroliga att den skulle behöva sticka upp så där mycket men det visade sig att den kommer att kapas till till rätt höjd efter att tomten har fyllts upp. Endast locket ska synas. Fick inte ner den längre eftersom det är berg under.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej! vilken snygg blogg :) ska bli spännande att följa, snart kommer huset har jag hört :D allt bra annars med er?? kramar

2008-09-08 @ 16:24:33
Postat av: Anna igen...

Verkar som om allt ej kom med som jag skrev men det e från Anna Hedman iallafall :)

2008-09-08 @ 16:26:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0